25 Mayıs 2008 Pazar

Franbuazlı Pasta


Bilindik pandispanya tarifi,şanti ve franbuazla hazırlandı arkadaşlarım için . . .
malzeme
6 adet yumurta
6 yemek kaşıgı toz şeker
6 '' '' kek unu
2 paketle hazırlanmıs koyu kıvamda krem şanti
dondurulmuş franbuaz antep fıstıgı
kabartma tozu
franbuazlı çikolata(pasta malzemeleri satan yerlerden alabilirsiniz)
Yapılışı
yumurta ile şeker iyice cırpılır yaklasık 15 dakıka kadar ardından hazır kekun(marketlerde kutu ile satılır dr outkergibi) eklenir tabi kabartma tozunun yarısını da ekledikten sonra fazla karıştırmadan yaglı kagıt serili kelepçeli kalıba konulur önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.İyice soğutulur ara katlar kesilir şekerli su veya vişne suyu ile iyice ıslatılır..kekin üzerine önce ince bir kat şanti sürülür franbuazlar ve parca çikolatalar konur üzerine kalın tabaka şanti sürülür bu işlemler devam eder en üst kısımbeyaz şanti ile kaplanıp franbuaz suyu ile renklendirilen pembe şanti ilsüslenir üzerine arjantin şekeri ve antep fıstıkları konur afiyetle

1 yorum:

Adsız dedi ki...

rica etsem bu frenbuazlı pastanın tarifini istiyoruz
ellrine sağlık.