30 Mart 2008 Pazar

çilekli tart pasta


İşte taze taze tezgahlarda ki yerini alan enfes çilekler neyin yanına koysanız hani yakışıyorlar desem haksızlık etmiş olmam.Tam bir çilek tutkunu olan çikolatasını bile çilekli milkadan seçen sevgili kardeşim Aslı için hoş bir sürpriz oldu.afiyetle yedik.Tarifine gelince;
3 yumurta
2 kahve fincanı tozseker
2 kahve fincanı elenmiş un
1 bardak süt
1 paket krem şanti
çilek ve diğer meyveler
yumurta akıyla-beyazı ayırılır.Akını iyice çırparak köpük hale getirin içine yavas yavaş seker ilave ederek karıştırın havasının inmemesine dikkat edin ardından
unu ekleyin (aslında kekun ile daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz).Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.Daha sonra süt ile şantiyi cırpıp soğuyan kekin üstüne sürün ve işte en keyifli an da meyvelerin süslenmesi onuda bitirdikten sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: