25 Aralık 2008 Perşembe

tırtıklı kurabiye

1 su bardağı nişasta
1 paket margarin (genelde teremyağ veya sana hamurişi margarinlerini kullanırsanız farkı görürsünüz)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşıgı yoğurt
kabartma tozu
sade kekun kıvamı kuluk memesi şeklinde oluncaya kadar.
eritilmiş çikolata ve batırmak için antep fıstıgı hindistan cevizi rende çikolata renkli şekerler
yapımı oldukça kolay ve çok lezzetli bir kurabiye içinde kekun olduğu için çok daha hoş oluyor eger evinizde kekun yoksa normal un da kullanabilirsiniz.Tüm malzemeleri yoğurun ve 1 saat kadar dinlendirin (üstünü temiz bir örtü ile kapatın)daha sonra tırtıklı kalıptan sıkıp şekil verin tulumba tatlısı yapılan huni gibi olup ucu yıldız gibi olan kalıp eğer kalıbınız yoksa ki artık pazarda ve marketlerde satılıyor bu durumda elinizle cubuk seklıde verebilir bıcakla ince çizikler atarak da aynı seklı verebilirsiniz.önceden ısınmış 180 derecelik fırında rengini kaybettirmeden beyazdan hafif pembemsi renk alınca çıkarın soğuduktan sonra çikolataya sonra diğer süsleme şekerlerine batırın.

Hiç yorum yok: