5 Aralık 2007 Çarşamba

Afyon kaymağı


malzemeler

1 su bardagı hindistan cevizi
1 kg süt
1/2 su bardagı un
1/2 su bardagı nişasta
1 su bardagı toz şeker
kremşanti (1 su bardagı süt ile hazırlanmış)
kiraz şekerlemesı
yapılışı
Tencerede süt, un, nişasta ,şeker karıştırılarak pişirilir.Tepsi veya borcama bolca hindistan cevizi serpilir.pişirilen muhallebi biraz ılınınca yavaşca tepsiye dökulur.iki saat kadar buzdolabında beletilir daha sonra üzerine krem şanti sürülür. tepsideki bu tatlı istenilenen en ve boyda kesılerek rulolar yapılır servis kagıdına konur üstü kiraz sekerlemesi ile süslenir.AFİYETLE

2 yorum:

Selma Alkan dedi ki...

Merhaba Aysu abla seni ve bu guzel bol lezzet iceren tariflerini gormek ne guzellllll ;)...ellerine saglik afyon yamagi yazisini okuyunca dedim kesin icinde afyon kaymagi vardir ama yokmus yoksa ben nerden bulurum simdi afyon kaymagini ...saglicakla kal optm..

Adsız dedi ki...

Aysu teyze senin pastanı çok beğeniyorum.Onu nasıl yaptığını çok merak ediyorum.