27 Mayıs 2007 Pazar

Katlı şeker pasta


Malzemeler:
_5 yumurta
_5 yemek kaşığı şeker
_5 yemek kaşığı un
_1 paket vanilya
_1 paket kabartma tozu
Kreması için;
_1 lt süt
_1 yumurta
_8 yemek kaşığı un
_1,5 su bardağı şeker
_1 paket vanilya
_1 çay bardağı krema
_1 paket krem şanti
_1 su bardağı süt
Hazırlanışı:Karıştırma kabının içine yumurtayı kırıp,toz şekeri ekliyoruz.Mikserle önce düşük hızda sonra yüksek hızda köpürüne kadar karıştırıyoruz.Üzerine unu eledikten sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.Tahta kaşık yardımıyla karıştırıp,yağlanmış tepsiye döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dk pişiriyoruz.Kreması için yumurta toz şeker ve unu çırpma teliyle karıştırıyoruz.Sütü ekliyoruz.kaynarken vanilyayı koyuyoruz.En son kremayı(marketlerde paket haline satılıyor bunun yerine yarım paket labne peyniri de ekleyebilirsiniz) ekliyoruz.Bunu ara katlarda kullanıyoruz.Üzeri için krem şanti yapıyoruz.Ben bu pastada 3 kek kullandım.Küçük kat için 3 yumurtalı bir pandispanya da yapabilirsiniz.Pandispanyaların her birini 2 ye böldükten sonra reçel,gazoz,şekerli su v.s gibi şeylerle ıslatarak mevsim meyveleriyle birlikte kremayı katlara sürdüm.Pastanın üst katını krem şanti ile kapladım.Süslemek için şeker hamuru kullandım.Beyaz şeker hamurunu pudra şekeriyle açtım.Önce alt katı sonra ,küçük üst katı şeker hamuruyla kapladım.Hamurları gida boyasıyla renklendirip ayı ,köpek,ve puantiyeler hazırladım.(Gıda boyasını kürdanın ucuyla koymanız yeterlidir)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika bir pasta.Eline sağlık.Süpersin. . .

Adsız dedi ki...

Tariflerin devamını bekliyorum.Eline sağlık.Mükemmel . . .

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ne kadar şeker hamuru ile ürünler hazırlamasamda tariflerinizi merakla bakıp yorum bırakmak istedim....sevgiyle kalın